☰ Menu

+90 533 326 19 17

İhracat Danışmanlığı
 

İhracat Danışmanlığı Nedir?

Bir firmanın ürettiği ürünlerin ihracatı konusunda dış kaynak kullanmasıdır. Kendi uzmanlığı içinde olmayan ihracat bilgisini İhracat danışmanlığı olarak dışarıdan almasıdır.

İhracat için İhracat Danışmanlık Hizmeti almak gerekir mi?

İhracat bir süreçler bütünüdür. Özellikle yapılması gerekenler bir çok farklı disiplin ve tecrübe gerektirmektedir. Firmanın ihracatta sürdürülebilirlik ve yüksek katma değer için sürekli ihracat çalışması gerekir. İhracat yapabilmek için kanuni süreçler, finansal süreçler, Pazar araştırma süreçleri, kurumsal iletişim, ihracat iletişimi, ticari istihbarat gibi farklı konuları bilmek gerekir. Bu nedenle işi bu olan uzmanlaşmış bir ihracat danışmanlık hizmeti almak gerekir.

İhracat yapmak için şirketin içinde İhracat Uzmanı yeterli midir?

Firmanızın ihracat hedefi ile doğru orantılıdır. İhracat hedefiniz ve sistematiğinize göre yeterli olabilir. Ama bir çok örnekte yeterli değildir. İhracat hedefi bir şirketin 360 derece ve 365 gün yönetilmesi gereken bir süreçtir. Üretim kapasitemizin tamamı dolana kadar ve dolsa bile katma değeri yüksek ihracat için sürekli aktif bir ihracat politikasına ihtiyaç vardır. Bu nedenle ihracat uzmanınızın desteklenmesi ve onun ihracatta yeni müşteri bulması için ihracatta danışmanlık gerekmekte ve tek uzman yetersiz kalmaktadır.

İhracat Danışmanı tek kişi midir?

Bu durumda ihracat danışmanı tek kişi görünümlü bir ordu olmalıdır. Eğer ihracat danışmanlık hizmeti alıyorsanız bunun bir kişi değil bir ekip olması gerektiği konusunda araştırmacı olun. İhracatın kanuni, gümrük, lojistik, pazarlama, iletişim, Pazar araştırma gibi bir çok disiplinin bir kişi de toplanmasını hepimiz isteriz ama ne yazık ki günümüz deviniminde imkansıza yakındır. İhracat danışmanlığı bir ekip ve süreç yönetimi işidir.

İhracat Danışmanlığı Nasıl Yapılır?

İhracatın evrelerini doğru tarif eden İhracat Danışmanı tarafından yönetilen bir ekip tarafından yapılır. Bu ekip İhracatın evrelerini ve alt kırılımlarını bir danışmanlık ve koçluk sistematiği çerçevesinde yönetir.

  • Evre : Analiz

  • Evre : Strateji belirleme

  • Finansal Projeksiyon

  • Dijital Projeksiyon

  • Teşvik Projeksiyonu

  • Global Pazar Strateji

  • Hedef Pazar Stratejisi

  • Evre : Materyal Üretimi

  • Evre : İsimlendirme

  • Evre : Temel atma

  • Evre : Uygulama Süreci (Global – Hedef Pazar ikili çalışma)

  • Evre : Database oluşturma (Global – Hedef Pazar ikili çalışma)

  • Potansiyel alıcı listesi oluşturma

  • Hazır Alıcı Listesi oluşturma

  • Evre : Ekosistem oluşturma (Global – Hedef Pazar ikili çalışma)

  • Evre : Pazar araştırma planlaması (Global – Hedef Pazar ikili çalışma)

  • Evre : Networking Oluşturma (Global – Hedef Pazar ikili çalışma)

  • Evre : Fuar planlama planı (Global – Hedef Pazar ikili çalışma)

  • Evre : 365 gün ihracat yönetişimi (Global – Hedef Pazar ikili çalışma)

  • Evre : Fiili saha çalışması

  • Evre : Sizin için satan Bayii / Ajans oluşturma

İhracat Danışmanlık Hizmetinde ihracatçının beklentisi Ne olmalıdır?

Eylem, Sayı, Matematik ve Kaizen olmalıdır. İhracat danışmanlığı bir sohbet konusu değildir. Hizmet matematiksel bir temel barındırmıyor ise iş değildir. Firma ihracat danışmanlık firmasından ne alacağını hangi işleri yapacağını hangi konularda eyleme geçeceğini ve bunların yansımalarını beklentilerini ve iyileştirme stratejilerini talep etmelidir. İhracat danışmanlık firması da ona bunu bir liste olarak sunmalıdır.

İhracat Danışmanlık Firmasının Sorumluluğu nedir?

İhracat danışmanlık firması; doğru Pazar ve ürün analizi ve firmanın ihracatını yapmak için sürdürülebilir bir iş planı ile firmanın alıcı ile karşı karşıya gelmesini sağlamak zorundadır.

Kusursuz İhracat Danışmanlığı Nasıl yapılır?

İhracat danışmanlığı hizmetimiz analiz konumlandırma, projelendirme, faaliyet planı ve iş planı ile başlamakla birlikte büyük bölümünü pazar ve firma araştırması aşaması oluşturmaktadır. Bu safhada ürünlerinizin satılabilirliğinin en çok olduğu pazarlarda potansiyel ithalatçı ve dağıtıcı firmaların tespiti ve ilk iletişimlerin kurulması yer almaktadır. İletişim kurulurken çeşitli etkili metotlar kullanılmakta ve firmanın ayıracağı bütçeye göre online ve geleneksek tanıtım yollarına da başvurulmaktadır. Ürünlerinizin ithalatı ile ciddi anlamda ilgilenen firmaların listesi derlenerek bu firmaların eğer varsa özel taleplerinin nasıl karşılanacağı ile ilgili olarak ayrıntılı görüşmeler yapılacaktır.

İhracat yapmak zorunda mıyım?

Eğer bu soruyu soruyorsanız yazının devamını okumanıza gerek yok. İşinizin devamı ve sürekliliği ile karlılık için ihracat yapmalısınız.

İhracatı kendim yapabilir miyim?

Tabii ki yapabilirsiniz. Bu konuda gerekli bilgiyi ve yapılması gerekenleri bize danışarak veya eğitimlerimiz yoluyla edinebilirsiniz.

İhracat için ne kadar zaman ayırmalıyım?

İhracattan ne bekliyorsunuz? Ne anlıyorsunuz? İhracat için ne kadar zaman ayıracaksınız? Biz size şu konuda karar vermenizi öneriyoruz; saatiniz kaç para? Vaktinizi ihracat için ayırdığınızda yapmak zorunda olduğunuz süreçlerde ne gibi aksamalar olacak? Günde kaç saatiniz boş?

İhracat için sizin yapacaklarınızı nasıl kontrol edeceğim?

Sizin için yapılanlar raporlanacak, size ait alanda yapacağımız çalışmaları takip edebileceksiniz. Ayrıca her türlü testi yapabilirsiniz. Sıfır güven ilkesi ile hareket etmenizi öneririz. Ayrıca aldığınız hizmet paketine uygun vizyon toplantıları, kahvaltılar, network toplantıları ile size özel toplantı ve sunumlar için bir araya geleceğiz.

İhracat Danışmanlığın da Hangi hizmetleri alacağım?

Seçeceğiniz hizmet paketinde söylenen ve yazılan işlemler sizin adınıza sizin için yapılacak. Söylediklerimizi yapacağız, yaptıklarımızın en iyisi yapmak için çalışmaya devam edeceğiz.

İhracat için kimlere ihtiyacım var? Nasıl bir personel yapısı olması gerekiyor?

İhracat için çalıştıracağınız kişinin İngilizceyi (İngilizce bilmeden sadece Arapça ile ihracat yapanlar var) biliyor olması gerekir. Ayrıca seyahat sorunu olmamalı. İhracatta müşteri bulmak, ihracatta sipariş ve sözleşme, ihracatta ödeme biçimleri, ihracatta fuar ve organizasyon, ihracat için dijital pazarlama, ihracatta sosyal medya kullanımı, B2B, e-ihracat, lojistik ve gümrük konularında bilgi sahibi olması gerekir. Ayrıca belli ülkelere seyahat sorunu olmamalı. Schengen vizesi ve halihazırda pasaportu olması gerekir.

Bir şirketin ihracat yapması için neler gerekir

Temel ihracat konusunda en dar anlatımı ile yapılması gerekenler bunlar. Bu iş planını öğrenip buna uygun bir çalışma planını ekte verdiğimiz 365 gün boyunca yapmanız gerekiyor. İhracat, kurum kimliğinden sözleşmeye kadar olan sürecin Türkçesini ve Türkiye’de satış için yaptığınız her şeyi bu sefer hedef ülke diline uygun bir şekilde yapma işidir.

Bir şirketin ihracat yapması için neler gerekir

Temel ihracat konusunda en dar anlatımı ile yapılması gerekenler bunlar. Bu iş planını öğrenip buna uygun bir çalışma planını ekte verdiğimiz 365 gün boyunca yapmanız gerekiyor. İhracat, kurum kimliğinden sözleşmeye kadar olan sürecin Türkçesini ve Türkiye’de satış için yaptığınız her şeyi bu sefer hedef ülke diline uygun bir şekilde yapma işidir.

İhracat Danışmanlık hizmetinde yaptığınız çalışmalarda nasıl bir yol izleyeceğiz?

Biz sizin personeliniz gibi çalışacağız. Sizin adınıza sizin için iletişim kuracağız. Önce sizin elemanınız olmamız için işe almanız gerekir. Ona bir mail hesabı belirlemeniz, telefon hattı ve masa tahsis etmeniz gerekir. Bizde de süreç bu şekilde başlayacak, sizin için yapacaklarımızı planlayıp iş planı yapıp ona uyacağız.